Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

TOĞURLU; HİZMETİ, TOPLUMSAL BARIŞI VE HUZURU KALICI KILMALIYIZ.

 

24.3.2009 13:16:23

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak 29 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala belediye başkan adayları da seçim çalışmalarına son sürat hız vermekteler. Bizde, bu kapsam da Gelişen Şırnak Haber Hazetesi olarak, adaylarla yaptığımız röportajlarımızın ilkini Silopi DTP Belediye başkan adayı Emin Toğurlu ile yaptık. Aday olan belediye başkan adayları ile yaptığımız röportajlarımızı önümüzdeki günlerde de gazetemizde yayınlayacağımızı da okurlarımıza bildirmek isteriz. Siz değerli okurlar adına belediye başkan adaylarına yapacakları, yapmak istedikleri ve projeleri hakkında sorular sorduk, bu sorularımıza DTP Silopi Belediye Başkan adayı Emin Toğurlu cevaplandırdı. Toğurlu’unun verdiği en önemli mesaj ise toplumsal dayanışma, kardeşlik, huzur, hizmet ve barış oldu.sizleri DTP Silopi belediye başkan adayı Emin Toğurlu ile yaptığımız Röportajımızla baş başa bırakıyoruz.;

 

 

 

 

 

 

 

 

GELİŞEN ŞIRNAK HABER GAZETESİMİZİN DTP SİLOPİ İLÇE BELEDİYE  BAŞKAN ADAYI EMİN TOĞURLU İLE YAPILAN RÖPOTRAJ…

 

G. Ş. H. : Gelişen Şırnak Haber olarak Silopi belediye başkanlığına aday olan

sizleri tanıyabilir miyiz EMİN TOĞURLU KİMDİR?

 

E. T; 11.10.1973 tarihinde Silopi doğdum 1987 de  ortaokulu 19990 da imamhatip lisesini bitirdim 2006 yılında ilahyat yüksekokulu bitirdim 1997 tarihinde imamlık sınavını kazanarak son 11 yıldır çarşı camii imamı olarak görev yaptım.KESK’in silopiye taşınmasıyla beraber DİVES kurculuğu ve temsilciliğini yaptım.Evli ve 8 çocuk babasıyım. 

 

**

 

G .Ş. H. : neden DTP’yi Partiyi seçtiniz

 

E. T; DTP, demokratik uygarlık çağı değerleri olan özgürlükçü, eşitlikçi  adaletçi, barışçı, çoğulcu, katılımcı, çok kültürlü toplumu zenginlik olarak gören ve yenileşmeyi savunan; insan ve toplum odaklı diyalog ve uzlaşıya dayalı, otoriter- merkezi- hiyerarşik siyaset yapma tarzı yerine, demokratik- yerel –yatay işleyişi benimseyen, demokratik iç işleyişi kararlılıkla savunan,  barışçıl  demokratik siyaseti esas alan, evrensel değerlere sahip çıkan,  her türlü ayırımcılığı ve ırkçılığı ret eden, insanlığın özgürleşmesini, cinsler arası eşitlikte gören,  bu temelde özgür, demokratik-ekolojik toplumu hedefleyen demokratik özgürlükçü eşitlikçi sol bir kitle partisidir bu yüzden tercihimdir bununla beraber Yerelde bölge halkının hassasiyetlerini genelde de tüm halkların barış ve huzur içerisinde  yaşamanın mümkün olduğunu özelde bölgenin genelde Ortadoğu’nun en büyük sorunu olan Kürt sorununa olan sıcak yaklaşımı ;kadın,gençlik,ekolojik denge konusundaki duyarlılığı demokratik şeffaf ve halka hesap verebilen bir anlayış ve perspektife sahip olduğundan dolayı DTP yi tercih ettim.

 

 

 

**

 

 

G. Ş. H. : Silopi Belediye Başkanlığına aday olmak nereden aklınıza geldi?

 

E. T; Her genç gibi benimde halkım için yapabileceğim hizmetlerin olduğu bilinciyle adaylığa başvurdum; çünkü bu halk için ne yapılırsa yapılsın yeterli olmayacağı kanısıyla halkıma daha güzel hizmetlerin yapılabileceğini birbirinden farklı projelerle ve bu projeleri nasıl hayata geçirileceği düşüncesiyle Demokratik Toplum Partisine aday oldum.       

 

 

 

**

 

 

 

G. Ş. H. :  Silopi Belediye Başkanı olduğunuz takdir de ilk yapacağınız iş ?

 

E. T; Devam etmekte olan projeleri tamamlayıp halkımın gereksinimleri ve ihtiyaçlarına dönük planladığım projelerimi adım adım hayata geçireceğim.

 

 

**

 

 

G. Ş. H. : Başkan seçildiğiniz takdirde Silopi için hazırladığınız projeleriniz var mı? en önemli gördüğünüz birkaç tanesini kısa olarak anlatır mısınız?

 

E. T; Tabi birbirinden güzel Silopi’nin ihtiyaçlarına cevap olabilecek projelerimiz var örneğin:

Su Projesi  (Hizil Çayı)

Newroz Parkı Projesi

Şehir Parkı Projesi 

Kültür Merkezi Projesi

Sosyal Donatı Alanların oluşturması

Gençlik Spor Tesisi Projesi

Sanayi Sitesi Projesi 

İpek yolu orta refüj Projesi

Dere Etrafında Yeşil alan oluşturmak

Otopark Projesi

Sağlık evi Projesi

Kaldırım ve Orta Refüj çalışması

Cadde ve Sokak düzenleme Projesi

3194 Sayılı Yasa 18. madde Uygulama Tapu Dağıtım Projesi

Atık Su Arıtma Projesi

Katı Atık Ayrıştırma Projesi

Hayvan pazarı Projesi

Ve diğer var olan bir çok projeyle Silopi’mizin çehresini değiştireceğiz.

 

 

**

 

G. Ş. H. :  Sizce Silopi ilçemizin en önemli üç tane sorunu nelerdir?

 

E. T; Eğitim, Kültür ve SanatSu Sorunu

Çevre Düzenlemesi ve Yeşillendirme

 

 

G. Ş. H. : İlçemizdeki eğitim konusundaki sorunlar nelerdir? yada sizce Silopi’nin en önemli eksiklikleri nelerdir? Sorunları nelerdir?

 

E. T; Sistemin kalıcı bir eğitim politikasının olamamasından kaynaklı, öğretmen sıkıntısı, gelen öğretmenlerin çoğunun stajyer  olması, bunun yanında gelen öğretmenlerin bir iki sene zarfında tayinlerini istemeleri,velilerin ilgisizliği, bölge iş adamlarının gereken ilgiyi göstermemeleri ve en önemlisi bireyin kendi ana diliyle özgür bir şekilde eğitim görmemesinden kaynaklı kendini ifade edemedikleri için eğitim tam manasıyla amacına ulaşamamakta ve verim alınamamaktadır. 

 

 

**

 

 

G. Ş. H. :  Gençler için herhangi bir projeniz var mı?

 

E. T; Çok amaçlı eğitim destek evlerinin kurulması

  • Gençlik kültür evlerinin açılması
  • Gençler için sosyal donatı alanları ve spor tesislerinin oluşturulması
  • Bunun yanında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için  de her mahalleye çocuk parkı oluşturulacaktır.

 

 

**

 

G. Ş. H. :        İlçemizin 20 yıl sonra içinde bulunduğu durumu hayal ettiğinizde karşıalştığınız manzara nedir?

 

E. T; DTP iktidarda olduğu müddetçe özgür belediyecilik anlayışıyla, özgür ve modern bir kent görünümü hayali içerisindeyim.

 

 

G. Ş. H. :        Başkan seçildiğiniz takdirde Belediyeye ek gelir kaynaklarınız olacak mı?

 

E. T; Tabii ki belediyeye temel kaynaklarımızın yanı sıra Avrupa ve diğer yabancı devletler alınan fonlardan kaynak sağlanmaya çalışılacaktır

 

**

 

G. Ş. H. :        ilçemiz; termik santral cennetine dönüştürülmektedir. Zehir saçan termik santraller ile ilgili ne tür projeleriniz var?

 

E. T; Tabiî ki ekolojik belediyecilik almayışıyla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte her türlü demokratik eylem ve etkinliklerde belediyemizin tavrı net olacaktır, bu konuda gereken tüm desteğimizi sunacağız.

 

G. Ş. H. :        İlimizi turizme açmak için Nuh’un Gemisinin konduğu dağ olarak bilinen Cudi Dağı hakkında turizme açma gibi bir çalışmanız olacak mı?

 

E. T; Bu sorunuzu cevaplamadan önce Cudiye giden yolların güvenliği sağlanmalı buda yıllardan beri Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun kanayan yarası olan Kürt sorunun siyasal ve demokratik bir çerçevede ele alınması operasyonlara son verilmesi ve iç barışın sağlanmasından geçer. Bunlar gerçekleştikten sonra Cudi dağı Turizmin en gözde yeri olacaktır.

 

**

 

 

 

**

 

G. Ş. H. :        Seçilemediğiniz takdirde seçilecek başkanla fikir alışverişinde bulunacak mısınız?

 

E. T; Halkım için hangi şartlarda ve ne şekilde  ne gerekiyorsa daima yapmaya hazır olduğumu ve halkın  özgür iradesinin her şeyin üstünde olduğunu belirtmek isterim.

 

**

 

G. Ş. H. :        Silopi Halkımıza bir mesajınız var mı?

 

E. T;  Bilindiği üzere; Türkiye yeni bir yerel seçim sürecine girmiş bulunmaktadır. Bu seçim her ne kadar yerel yönetimler seçimi olsa da, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve halkımızın kimlik mücadelesinde önemli bir yere sahiptir. Devletin tüm olanaklarını arkasına alan AKP, bölgede bir devlet partisi olarak seçimlere girmektedir. Halkımız ve partimiz DTP’ye karşı baskı ve şiddet politikaları hızından bir şey kaybetmeden devam ederken, sahte barış temsilciliğine soyunan AKP hükümeti, hiçbir yasal ve anayasal güvencesi olmayan kimi adımlarla halkımızı kandırmak istemektedir; ancak halkımız hiçbir dönemde olmadığı kadar taleplerini netleştirmiştir. Hassasiyetlerini her fırsatta dile getirerek özgürlük değerlerine bağlı kalmış, çok kimlikli ve çok kültürlü coğrafyamızın zenginliği olarak kabul görmeyi bir onur mücadelesine dönüştürmüştür.

 

Tarihimizde hiç olmadığı kadar avantajlı durumdayız. AKP’nin çözümsüzlük ve krizi derinleştiren politikaları, ekonomik krizi derinleştirmekte, her gün işsizler ordusuna yenilerinin eklenmesine yol açmakta ve diğer düzen partilerinin yönettiği belediyelerle ilgili rüşvet, yolsuzluk, rant bölüşümü, yerel olanakların yağmalanması iddiaları belgeleriyle ortaya saçılmaktadır. AKP iktidarının çözümsüzlük üreten, ciddiyetsiz ve ikiyüzlü politikalarını ve diğer düzen partilerinin politikalarını seçimlerde sandığa gömerek, irademizi ortaya koyarak kimliğimize, kültürümüze sahip çıkacağız.

AKP’nin halkımıza uyguladığı “Aç bırak, işsiz bırak, bana muhtaç olsun” politikası sosyal belediyecilik değil “sadaka belediyeciliği” dir. Üretimden koparılan, işsizliğe mahkum edilen halkımız yardıma muhtaç hale getirilmek istenmektedir. AKP’nin bu kirli zihniyetiyle yürütülen politikaları mahkum ederek gerçek sosyal belediyeciliği geliştirecek, halkımızı yapacağımız hizmetlere ortak ederek, özgür yurttaşlık bilinciyle özgür kentler yaratacağız. Kimlik ve kültür mücadelemizin yanı sıra işsizlik ve yoksullukla mücadele başlıca politikalarımız arasında yer alacaktır.

 

          Partimiz DTP’ye bağlı belediyeler demokratik katılımcı belediyecilik anlayışı ile yönetilmişlerdir. Bu anlayış hem partimize hem halkımıza hem Silopi halkına kazandırmıştır. Belediyemizin başarılı hizmetleri ve belediyecilik anlayışı kabul görmüş ve önümüzdeki yılları kazanmanın temeli olmuştur.

 29 Mart Yerel Seçimlerinde " DİLENMENİN DEĞİL DİRENMENİN ADRESİYİZ"


 

G. Ş. H. :Gelişen Şırnak Haber Gazetesi olarak, bize ayırdığınız zaman için Size teşekkür ederiz ve size başarılar dileriz.

 

E. T; Asıl ben siz değerli basın üyelerimize, Gelişen Şırnak Haber Gazetesi çalışanlarının tümüne kendimi tanıtma şansını verdikleri için şahsım ve partim adına teşekkür ederim.

 

 

 

        

Bu habere 1 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber